Yeməyin buzunu əritməyin ən təhlükəsiz yolu
Sağlamlıq
11.01.2025 03:00
Qidaların buzunun soyuducuda əridilməsi onların bakteriyalarla çirklənməsinin qarşısını almağa kömək edir.
TodayPress xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər hesab edirlər ki, bu, zəhərlənmə riskini azaldır, çünki patogen bakteriyaların çoxu 5-60 dərəcə temperaturda çoxalır.
Soyuducuda qida yavaş-yavaş - 0-dan 4 dərəcəyə qədər temperaturda əriyir, buna görə də bu üsul sağlamlıq üçün ən təhlükəsiz hesab olunur. Həmçinin, donmuş diqalarının buzunun soyuducuda əriməsi nəm itkisinin və məhsulun keyfiyyətinin dəyişməsinin qarşısını alır. Bu, əti sulu, meyvəni isə daha az sulu saxlayır.
Həmçinin digər qidaların çirklənməsinin qarşısını almaq və soyuducuda gigiyena qaydalarına riayət etmək üçün qidaları qapalı qablarda və ya ayrıca rəfdə saxlamaq tövsiyə olunur.
Bu yanaşma riski minimuma endirməyə və qidaları təzə və təhlükəsiz saxlamağa kömək edir.
Günəş Mərd
tag: Qida, İnsan, Sağlamlıq, Həkimlər, todaypress.az,