Tomat şirəsi qan təzyiqini aşağı salır
Sağlamlıq
09.12.2024 13:07
İndoneziyalı alimlər müəyyən ediblər ki, tomat şirəsi içmək təkcə orqanizmi vitaminlərlə doyurmur, həm də qan təzyiqini idarə etməyə kömək edir.
TodayPress xəbər verir ki, pomidor şirəsinin qan təzyiqini aşağı salmaqda effektivliyini qiymətləndirmək üçün nəzərdə tutulan təcrübədə hipertoniya xəstəsi olan və vəziyyətini idarə etmək üçün heç bir üsuldan istifadə etməyən yaşlı könüllü iştirak edib.
Xəstə üç gün ərzində gündə iki dəfə pomidor suyu içib. Nəticələr göstərib ki, bu sadə müdaxilə qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edib. Bu arda digər beynəlxalq araşdırma pomidorun ziyanları barədədir.
Pomidorlar qutdan əziyyət çəkən insanlara zərər verə bilər. Xəstəlik qanda sidik turşusunun yüksək olması nəticəsində yaranan artrit növüdür. Tərəvəzdə sidik turşusu istehsalı ilə əlaqəli birləşmələr azdır.
Pomidorlu qidalar yedikdən sonra simptomlara nəzarət etmək vacibdir. Balqabaq və ya yarpaqlı göyərti yemək daha az risklidir. Bundan əlavə, pomidor mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini artıra bilər, bu da mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi dövründə bir insanın vəziyyətini pisləşdirə bilər.
tag: Tomat ,Təziq, Xəstəlik, Qan, todaypress.az,