Sağlamlığa ən çox təsir edən 3 yağ - HƏKİM AÇIQLADI
Bəzi bitki yağlarını hazır sıyıqlara, şorbalara əlavə etmək və ya digər məhsullarla birlikdə istehlak etmək lazımdır.
TodayPress xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Kalimat Baqatova bildirib.
O, kətan, küncüt və balqabaq toxumunun yağını ən faydalı üç yağ adlandırıb.
"Bu yağlar xolesterol səviyyəsini aşağı salır və mədə-bağırsaq traktına yüngül antiinflamatuar təsir göstərir" deyə o bildirib.
Bununla belə, həkim vurğulayıb ki, yağları acqarına istehlak etmək tövsiyə edilmir - bu, öd daşı xəstəliyinə və kəskin öd kolikasının hücumuna səbəb ola bilər.
Aynur TAC
tag: Bitki,Yağ, Kalimat Baqatova,Həkim,Qastroenteroloq,todaypress.az,