Orucluqda sağlamlığımızı necə qoruyaq?

Sağlamlıq

10.03.2025 20:03

2860

Oruc tutarkən düzgün qidalanmamaq insanlarda vitamin çatışmazlığına və xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.

TodayPress xəbər verir ki, oruc zamanı heyvan mənşəli məhsullar- ət, süd məhsulları, yumurta və balıq pəhrizdən tamamilə çıxarılır və hətta bitki mənşəli yağların istehlakı əhəmiyyətli dərəcədə məhdudlaşdırılır. 

Çörək, makaron, ağ düyü, kartofa üstünlük vermək isə vitamin çatışmazlığı və immunitetin zəifləməsinə səbəb olur. 

Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, bu dövrdə kifayət qədər təzə tərəvəz, yerkökü, çuğundur, turp yemək bədəni bir çox faydalı maddələrlə təmin etməyə kömək edə bilər.     

Türkan İsgəndərli

tag: Oruc,Sağlamlıq,Qidalanma,Vitamin,Todaypress.az,