Konsentrasiya və əhval-ruhiyyəni arıtan məhsul

Sağlamlıq

06.12.2024 13:11

Yumurta zehni qabiliyyətləri yaxşılaşdırır və altsheymer xəstəliyinin inkişaf ehtimalını minimuma endirir.

TodayPress xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Zuxra Pavlova deyib. O, yaddaş itkisi və şəxsiyyət dəyişiklikləri ilə bağlı beyin patologiyalarının inkişaf riskini azaltmaq üçün müntəzəm olaraq yumurta yeməyi məsləhət görüb.

Endokrinoloqun sözlərinə görə, alzheimer xəstəliyinin qarşısını almaq üçün həftədə bir və ya iki yumurta istehlak etmək kifayətdir.

Yumurtanın sarısı özündə xolin ehtiva edir ki, bu da demensiya riskini 39 faiz azaltmağa kömk edir. 

Uzun müddətli müşahidələr göstərib ki, xolin diqqəti, konsentrasiyanı yaxşılaşdırır, hüceyrələrin xoşbəxtlik hormonunu artırır və əhval-ruhiyyəyə müsbət təsir göstərir.

tag: Yumurta ,Xəstəlik ,Risk ,Hormon ,Zuxra Pavlova ,todaypress.az,