İnsult riskini artıran qidalar

Maraqlı

21.08.2024 09:13

Həkimlər insult riskini artıran qidaların adlarını açıqlayıblar. 

TodayPress xarici mediaya istinadən xəbər verir ki,  ürək-damar xəstəliklərinin, xüsusən də insultun qarşısını almaq üçün həkimlər yağlı qidaları qəbul etməməyi tövsiyə ediblər. 

Bunlar yağlı ətlər, yağlı süd məhsulları, hər hansı fast food, xüsusən də qızardılmış yeməklərdir. 

Qəribə görünsə də, siyahıya şokolad da daxildir.  

Məlumdur ki, şəkəri yüksək olan şirin qidalar xolesterinin səviyyəsinə mənfi təsir göstərir.

Günəş Mərd

tag: Həkimlər, İnsult, Şəkər, Ürək-Damar, Xəstəliklər, todaypress.az,