İnsan təbiətində yeni kəşf – Qovun qabığını atmayın!
Maraqlı
30.07.2024 12:20
Mütəxəssislər qovun qabığının bir sıra faydalarını ortaya çıxarıbar.
TodayPress xəbər verir ki, qovun qabıqlarının tərkibindəki K vitamini bağırsaqlarda tarazlığı qoruyur. Bunun sayəsində bağırsaqlar daha sağlam işləyir.
Həmçinin bildirilib ki, qovun qabıqları sümüklərdə mayenin həcmini yaxşılaşdırır. Bu da oynaq ağrıları, menisküs və revmatizm kimi problemlərlə mübarizədə effektiv üsul hesab olunur.
Eyni zamanda, qovun qabıqları bədənimizin 90 faizində aktiv olan suyun tərkibini artıraraq hüceyrə quruluşunu gücləndirir.
Yeri gəlmişkən bu günlərdə alimlər insanların çoxunun gələcəkdə bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkəcəyini açıqlayıblar. Mütəxəssislər isə bu problemin qarşısını almaq üçün qovun qabığının qaynadılıb, istifadə edilməli olduğunu vurğulayıblar.
Qeyd edək ki, son illər xəstəliklərin ciddi şəkildə artmasının səbəbi qeyri-kafi qidalanma ilə bağlıdır. Mütəxəssislər bu səbəbdən təbii qida maddələri ilə müalicə üsullarını daha çox tövsiyə edirlər.
Günəş Mərd
tag: İnsan,Qovun, Mütəxəssislər, Hüceyrələr, Xəstəlik, Dərman, todaypress.az,